Poročna študijska pravljica

POHORSKA ZIMSKA SNEGULJČICA

Za ugledne zelene raziskovalce

Poročni darilni bon - medeni tedni Natura 2020

Dobrodošli na prestižno poročno študijsko doživetje zimske Sneguljčice, ki temelji na prostranstvu pohorskih prizorišč legendarnih ženskih tekem v alpskem smučanju za Zlato lisico.

Pogled na pohorsko zimsko Sneguljčico odkrivamo iz krajinskega parka Kobansko na Kozjaku, ki meji na reko Dravo ter vodni krog Črno jezero – Črno morje. Doživimo jo tudi neposredno z duhovnim izkustvom energetskega zimskega pohodništva, združenega s pragozdnim fotosafarijem, ki spodbudi prebujanje ključnih sestavin imaginacije (sposobnosti domišljanja, sanjarjenja). Ljudski glas namreč pravi, da v prelepi štajerski deželi na vzhodu Alp živi osupljiva zimska princesa Sneguljčica, tj. pohorska planota s sedmimi smučarskimi centri, ki so butični palčki proti svetovnim smučarskim velesilam, a tako osupljivi, da so poročni obiski uglednih zelenih raziskovalcev ekstravagantno zeleno razkošje. To so čisti diamanti, črni biseri narave, ki jih želi kupiti 99,99 % uglednih zelenih raziskovalcev s celega sveta, a niso naprodaj. Dostopni so le na povabilo in priporočilo lokalnih legend.

20190915_171715
1_10 (1)

Bazni tabor je otrokom prijazno Unicefovo mesto Ruše. Poročni izlet/obred oziroma študijsko potovanje kreiramo po meri glede ne zimsko pravljico ter snežne in vremenske razmere, tako se prilagajamo naravnim zimskim vrednotam Pohorja-Drave-Kozjaka. Obiščemo lahko pragozd Šumik ali gozdni rezervat Koctovo, od koder lahko posnamete Rimsko cesto, zvezdo Severnico in izjemne karakteristike vesolja. Za vesel božič in novo leto si privoščimo tradicionalno domačo potico, za pusta se mastimo s domačimi pustnimi krofi, za velikonočne praznike pa s kmečkimi suhomesnatimi dobrotami, gibanico, mlečnim kruhom, okrasnimi pirhi, hrenom, domačo šunko in jajci. Degustacija pohorskih žganjic je zdravilo, ki premaga vse črevesne težave mladoporočencev. Plantaže snega, obsijane z zdravilnimi sončnimi žarki,imenujemo snežna pravljica Sneguljčica – čudovita zimska radost, ki ogreje srca zaljubljenih ter požene kri po žilah.

Razkošje in osupljiva narava krasita snežno Sneguljčice. Vabljeni v trajnostni ekosistem Balkanskega polotoka, kjer v zimski idili, miru in tišini ter v dobri družbi lokalnih legend odkrijete zelene diamante, naravne bisere alpskega, panonskega, dinarskega in mediteranskega sveta. Dogodek soočenja z naravo, ogledalom lastne podobe/imaginacije/percepcije, je neprecenljive vrednosti, saj nam mogočna pojavnost kaže svoje skrite bisere, na katere je treba staviti v zlati dobi zelene valute. Delovni ali turistični vizum uredite pri lokalnih oblasteh.

Splošni pogoji strateškega študijskega potovanja/izleta/svetovanja/odkrivanja lastne podobe so objavljeni na spletni strani https://www.natura2020.si. Odprti smo za tokove sodobne politične ekonomije in zasebne gospodarske diplomacije. Več o tem na spletnem mestu https://milanrobic.si/.

Za prvi poročni izlet izberite  vodilni luksuzni poročni zeleni itinerar poročnega gostoljubja v pohorski šegi, ki traja 2 dni / 1 noč.

sl_SISlovenščina