Ekskluzivni poročni izlet - po meri

RAZBOJNIKOVA NEVESTA

Štajersko poročno doživetje Natura 2020

Poročni darilni bon - medeni tedni Natura 2020

Razbojnikova nevesta

Dobrodošli mladoporočenci!

Dobrodošli na Štajerskem, kjer ste vabljeni na prvovrstni poročni izlet Razbojnikova nevesta Natura 2020 v zeleni Dravski dolini na vzhodu Alp.

Zeleni raziskovalci Turističnega društva Natura 2020 preučujemo mistične znamenitosti butične štajerske dežele. Osredotočeni smo na Dravsko dolino osupljive krajinske lepote neokrnjenega podeželja drugega največjega slovenskega mesta Maribor, ki leži na robu ekosistema Kozjak-Drava-Pohorje.

Dravska legenda Razbojnikova nevesta mladoporočenca opolnomoči, saj sta se za smaragdno vodno vilo Dravo bojevala dobri graščak Falski in zlobni graščak Viltuški, ki je nevesti ukazal, da po principu eksponentne rasti »kamen na kamen palača« zgradi prelepi dvorec Viltuš v čast neprecenljive dravske vode. Legenda uči, kako je treba z drobnimi kamenčki hvaležnosti in modrosti vsak dan negovati poročno ljubezen. Narava je mati modrosti, čista voda je vila Trnuljčica, ki ima izjemne zdravilske sposobnosti. Čista voda je trn v peti mnogim, ki ne spoštujejo gozdnega reda in uničujejo podnebje. Poročni red mora veljati, sicer je nered pri hiši, četudi je dom mladoporočencev zgrajen kot krasen beli poročni dvorec Viltuš. Dom lahko postane divje gnezdo, ali pa predstavlja plodna tla.

Okolica fascinantnega »frankensteinskega« dvorca Viltuš je idealna filmska in fotografska poročna kulisa, saj jo krasi občudovanja vreden angleški botanični park, kjer lahko izvedete poročni fotosafari. Poročni fotografski poklon dravski lepotici bomo izvedli tudi na Albertovem privezu v otrokom prijaznem Unicefovem mestu Ruše, kjer je delovala prva nižja gimnazija na slovenskem Štajerskem.

Doživetje po meri lahko vodite samostojno, ali pa vodenja zaupate lokalnim legendam, ki vam razkrijemo tudi osupljivi kanjon Lobnice. Nato se po najdaljši slovenski planinski brvi vrnemo mimo Jelenje peči nazaj v izhodišče poročnega izleta. Krožni poročni izlet traja do pet ur. Lahko ga nadgradimo v celodnevnega po meri, tako da vključuje obisk Črnega jezera in košarico domačih dobrot oziroma udeležbo na kmečki pojedini.

Za prvi poročni izlet izberite  vodilni luksuzni poročni zeleni itinerar poročnega gostoljubja v pohorski šegi, ki traja 2 dni / 1 noć.

Razbojnikova nevesta.JPG1

Pozitivna kritika

»Sliši se sanjsko, a tudi realistično. Res celovito turistično doživetje, naravnano na potrebe sodobnega človeka, bravo! « (FB, 28. 7. 2019 ob 8.57 uri, prof. dr. Vesna Mikolič)

“Živahno in privlačno. Doživetje intenzivno nagovarja kupca. Pri oblikovanju naslova sem sodeloval z željo, da društvu uspe prodor na trgu.” (Boštjan Grošelj, e-sporočilo z dne 19. maja 2020 ob 21.06 uri).

sl_SISlovenščina