Ekskluzivni poročni izlet - po meri

POVODNI MOŽ JEZERNIK

Poročno doživetje v pragozdu Šumik

Poročni darilni bon - medeni tedni Natura 2020

Doko Jerat - portret povodnega moža Jezernika
Naravni rezervat Šumik - dron posnetek Benjamin Kop

Pozdravljeni, mladoporočenci!

Dobrodošli v novi poročni realnosti Natura 2020, v kateri vas vabimo na ekskluzivni butični poročni izlet, ustvarjen po vaši meri v bajeslovno-naravoslovno-kulturni dediščini pohorske šege Povodni mož Jezernik.

Zeleni raziskovalci Turističnega društva Natura 2020 preučujemo specifične naravne znamenitosti Balkanskega polotoka. Osredotočeni smo na prepletanje alpskega, dinarskega, mediteranskega in panonskega sveta v zeleni Sloveniji, zlasti na ekosistem vodnega kroga Črno jezero – Črno morje.

Pohorska legenda pravi, da se mistični povodni mož Jezernik skriva radovednim očem pod Črnim jezerom, tj. v slapu Veliki Šumik, ki v bajeslovni pripovedki slovi kot vodni kralj pragozda Šumik. To je kralj intenzivne zvočne kopeli v gorski rečici Lobnici.

Obličje vodnega kralja Jezernika odkrije le spretno fotografsko oko z zlatim rezom, saj je naravno vklesano v 24 metrov visoki marmorni skali. Pot do fotosafarijske točke povodnega moža Jezernika traja 45 minut ter velja za zahtevno planinsko pot. Hoja na lastno odgovornost zahteva ustrezno pohodno opremo ter spretnosti v rokovanju z varovalnimi jeklenicami. Internetna in telefonska povezava v mešanem pragozdu ne delujeta.

Razkošne barvne terapije mešanega pragozda, bosonoga terapija stopal in obrazna Kneippova vodna terapija so butične sestavine duhovnega razkošja ekskluzivnega poročnega izleta.

Geografska značilnost bajeslovne pripovedke o povodnem možu Jezerniku je, da je 24 metrov visoki slap Veliki Šumik najvišji slovenski slap na nekarbonatnih tleh, ne samo največji pohorski slap v desnem pritoku Drave.

Doživetje po meri lahko vodite samostojno, ali pa vodenja zaupate lokalnim legendam, ki vam razkrijemo tudi osupljivi kanjon Lobnice. Nato se po najdaljši slovenski planinski brvi vrnemo mimo Jelenje peči nazaj v izhodišče poročnega izleta. Krožni poročni izlet traja do pet ur. Lahko ga nadgradimo v celodnevnega po meri, tako da vključuje obisk Črnega jezera in košarico domačih dobrot oziroma piknik z dobrotami z žara na neznani lokaciji.

 Za prvi poročni izlet izberite  vodilni luksuzni poročni zeleni itinerar poročnega gostoljubja v pohorski šegi, ki traja 2 dni / 1 noč.

0-2
0-1
sl_SISlovenščina